Saknaden av en vän

2009-08-31 13:48:16
Det här känns tugnt, och lite svårt att skriva.

Men jag vill tillägna detta blogginlägg min vän Palle, som nyss, oväntat, och alltför för tidigt lämnade den här världen.

Vi träffades för första gången och lärde känna varann 1994. Flera år i rad hade vi grymt kul på Valjeviken, ett sommarläger för ungdomar med muskeldystrofier. Vi gick i högstadiet tillsammans. Diggade din humor, du kunde få mig att skratta med bara en blick. Jag kunde alltid snacka med dig, du förstod precis, och det är jag glad för.

Det känns jättekonstigt att du är "borta" nu... :,(


Sov gott vännen!

♥ Tänker på dig ♥

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tutorial: Animation av RSS-knapp

2009-08-30 18:07:55
I min förra tutorial visade med 15 steg hur man gör en egen RSS-knapp till sin blogg. Jag fick ett önskemål om att visa hur man gör en animation, så jag tänker nu använda mig av förra exemplet och animera RSS-knappen!



Jag använder:
Adobe ImageReady

1. Starta ImageReady och öppna .psd-filen med RSS-knappen. Det kan vara en bra idé att göra en kopia av bilden eftersom vi ska göra en del ändringar, så vi sparar om (Ctrl+Shift+S) bilden till rss-knapp-ani.psd.
2. Vi borde redan ha skurit ner bilden till en lagon storlek, så om du inte gjort det använder du Crop Tool (C) och skär bort överflödig arbetsyta. Zooma in för bättre presicion, och skär precis intill kanten. Till slut är arbetsytan 42x42 px.

Tillskärningen:




3. Nu ska vi fixa lite med det översta lagret, det med symbolen. Pricken och de två bågarna ska skiljas till tre separata lager, så vi klipper ut (Ctrl+X) en i taget med Marquee Tool (M) i ellipsformen. De hamnar automatiskt på ett nytt lager då vi klistrar in igen (Ctrl+V).
4. Dags att ta fram animationsfönstret, som du hittar i ImageReady-menyn under WindowsAnimation.
5. Duplicera den första animationsramen 5 gånger genom att trycka på knappen med det lilla pappersarket. Nu har vi 6 identiska ramar att arbeta med.

Steg 3 - 5:




Tanken är nu att pricken, mellanbågen och storbågen ska få en Outer Glow som skall variera i styrka i de olika ramarna. Från 0, till 35, till 75% - och omvänt tillbaka.

6.
Första ramen låter vi vara som den är, men i andra ramen ska pricken få en vit Outer Glow. Lägg till effekten genom LayerLayer StyleOuter Glow. Inställningarna: Screen, Opacity 35%, Size 5.
7. I tredje ramen ökar vi Outer Glow Opacity till 75% på pricken, och utför samma steg som ovan på mellanbågen.
8. I ram nummer fyra skall prickens Outer Glow tillbaka till 35%. Mellanbågens till 75%, och nu ska även storbågen få en - men på 35%.
9. Och i femte ramen... Prickens OG: 0%, mellanbågens: 35%, storbågens: 75%.
10. I sjätte och sista ramen ska endast storbågens OG synas och stå på 35%.

Steg 6 & 7:



Nu har vi en färdig animation! Testa den genom att trycka på Play-knappen i animationsfönstret.

Bilden är klar att sparas (Ctrl+Alt+S) som en .gif. I Optimize-rutan under WindowOptimize kan man välja bildformat.




Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Om hundar kunde tala...

2009-08-29 16:51:18
Då kanske man skulle få höra:

Blir det nån potatissallad över kan jag väl få lite...?



Ey, var e den där varmkorven vi kom överens om?

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Picknick med T&D

2009-08-29 12:36:23
Visst är det mysigt med picknick? Man måste bara passa på medans det fortfarande är soligt och varmt! Det tycker självklart även Totoro och Dollie, särskilt när det innebär att det blir något gottigott-gott över att kalasa på. Men då måste man jobba lite för mödan!

Här kommer ett par bilder på waworna, i ett försök att visa, när de trixar:

Dollies uppmärksamhet är fångad...

Och när ordet "godis" är uppfattat...

- "Hämta pinnen!"


Duktiga Dollsan!

Och... Le grande finale, Totoros gebit:

- "Dansa salsa!"



Hihihi... Ni får föreställa er musik. ^_^
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Recept: Macaroons

2009-08-28 16:24:41
Jag har aldrig testat dessa små söta bakelser, men jag ska nog göra ett försök. De ser ju yummy ut! Jag föreställer mig att de är som någon blandning av maränger och grillade marshmallows!?

För cirka 25-30 stycken:

Kakor
3,5 dl florsocker
130 gram mald och skållad sötmandel
4 äggvitor från normalstora ägg
1,5 dl strösocker
1-2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
100 gram smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1-2 msk koncentrerad hallonsaft eller 2 msk hallonsylt.

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda florsocker och mandel i en bunke och vispa vitorna till marängsmet med väl rengjord elvisp i en annan bunke. Vispa långsamt till en början och öka takten när trådar bildats bland vitorna. Tillsätt sockret och den röda karamellfärgen mot slutet.

Vänd ned de torra ingredienserna i marängsmeten och spritsa ut dem i cirka 50-60 femkronorsstora klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt vila i cirka tio minuter innan gräddning för att undvika att kakorna spricker under gräddningsprocessen.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-15 minuter, de ska fortfarande vara lite mjuka i mitten när de är klara.

Ta ut dem och låt dem svalna på pappret utanför plåten medan du gör i ordning smörkrämen.

Lägg rumstempererat smör i en skål och rör ihop med flor- och vaniljsocker. Vispa blandningen och när den är porös adderar du äggula och hallonsaft. Bli den inte tillräckligt röd kan du lägga till en liten droppe av karamellfärgen även här. Lägg en klick på en kaka och sätt på en annan som lock. Förvara dem kallt och njut till en kopp espresso eller en citronlemonad.

Recept hämtat från SalongK.se
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tutorial: Egen RSS-knapp

2009-08-26 22:55:55
Här tänkte jag visa er hur man gör en egen RSS-knapp till sin blogg, för att byta ut mot standardknappen! Det kan ju vara kul att ha en annan knapp än den vanliga, och en som passar till bloggdesignen.
Följ min tutorial steg för steg, den är enkel och tar ca 20 minuter.

Jag använder:
Adobe Photoshop

1. Skapa ett nytt projekt, jag tar 200 x 200 pixlar. (Snabbkommando Ctrl+N)
2. Skapa ett nytt Lager. (Snabbkommando Ctrl+Shift+N)
3. Välj verktyget Rectangle Tool (Tangentknapp U), välj formen med rundade hörn. Ställ in en fixerad storlek - i mitt exempel 40 x 40 pixlar - och sätt Radius till 7 pixlar. Se även till att Anti-aliasrutan är ikryssad. Välj en färg och placera ut rektangeln.

Kolla inställningarna (Steg 1 - 3):


4. Än är ju knappen bara platt, så den ska nu få fyra olika effekter. Första är  en Gradient. Välj i Photoshop-menyn LayerLayer StyleGradient Overlay...
5. Jag ger min knapp en Reflected gradient, inställd på Linear Burn med Opacity på 20%. Nu har vi en svag mörk toning mot mitten.
6. Nästa effekt är Inner Glow. Den ska vara vit, Size 6, inställd på Overlay med 60% Opacity. Ändra Contour till den bredvågiga med Range 40%. Knappen har fått en mjuk, ljus ram en liten bit innanför kanten.
7. Tredje effekten är Inner Shadow. Också vit, men inställd på Screen, 70% Opacity. Sätt skuggvinkeln till -90°. Distance: 5, Choke: 0, Size: 10.
8. Och till sist, effekten Stroke. Knappen får här en svag svart kantlinje. Inställd på Linear Burn, Position: Outside och Size 1 px.

Bilder på effektinställningarna (Steg 4 - 8):


9. Nu kommer vi till själva symbolen, och vi kör med den typiska "signalen". Vi gör ett nytt Lager, och väljer Rectangle Tool (steg 3) igen - men denna gång Custom Shape Tool, som har många olika former att välja mellan. Välj den nära slutet som heter Bull's Eye. Fixera storleken till 50 x 50 px, välj svart som färg och rita ut den.
10. Sudda mittpunkten, (vi gör en ny, mindre) och markera med verktyget Rectangular Marquee Tool (Tangentknapp M) tre fjärdedelar av symbolen och tryck på Delete. Avmarkera. Nu har vi en fin kvart kvar.
11. Vi skapar en mindre svart prick på ett nytt Lager direkt efter. Använd Brush Tool (B) eller Ellipse Tool (U). Jag tycker att en storlek på 6 px passar bra. Flytta pricken så att den utgör hörnet av symbolen och lägg sedan ihop de två lagren (symbolen + pricken) via Photoshop-menyn LayerMerge Down. (Ctrl+E)

Bildförklaring (Steg 9 - 11):


12. Flytta symbolen till mitten av knappen och invertera den med snabbkommandot (Ctrl+I).
13. Inte mycket kvar nu! Vi lägger till lite glans, och ger knappen en glas-look. Skapa ett nytt Lager, välj Brush Tool (B) storlek 65 och vit färg. Dra ett streck horisontellt över toppen av knappen. Ställ in lagret på Screen med 70% Opacity.
14. Nytt Lager, rita en vit oval över vänster topp med Ellipse Tool (U). Ställ in lagret på Soft Light med 50% Opacity.
15. Sista steget! Lagret med symbolen ska ställas in till Overlay med Opacity 90%. Det ser allra bäst ut om lagret ligger överst, så gå till LayerArrangeBring to Front.

Klart! Nu kan du t.ex. ändra färg, bakgrund eller ändra någon inställning om du vill. Till slut klipper du bara ut knappen så att det blir en ny liten bild som du sparar.

Kontrollera (Steg 12 - 15):


Verkar något oklart? Fråga gärna!

Jag har fått ett par önskemål, bland
annat på hur man gör en animation.

En sån tutorial är på gång! (^.^ )/


Så börjar du använda din nya RSS-knapp
För användare på blogg.se:
Om din blogg har en standardknapp måste du byta ut den mot den nya. Då går du in på kontrollpanelen under fliken Design och sedan Redigera kodmall.

Leta upp koden:

<a href="index.rss" title="RSS"><img src="http://static.blogg.se/img/rss.gif" border="0" alt="RSS 2.0" /></a>

Där har vi standardknappen rss.gif, och det är den som ska bytas ut. Ladda upp din bild på webben och kopiera bildadressen.

När du har ersatt bildadressen kan det se ut så här:

<a href="index.rss" title="RSS"><img src="http://www.dinsida.se/din_rss.gif" border="0" alt="RSS 2.0" /></a>

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Se hur ett öga blir till på 4 minuter

2009-08-25 13:14:37
Det här klippet från YouTube fångade min uppmärksamhet. Klippet visar hur man ritar realistiska ögon genom att med  Photoshop använda lager och effekter, samt verktygen pensel, sudd, och smudge.

Program: Adobe Photoshop
Tid: 1 timme



Av: StephanieValentin
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Frollics i fickan = Trumf på handen

2009-08-24 23:05:16
Idag var det soligt ute, man fick tillbaka lite sommarkänsla! Jag tycker det är så trist när man känner hur det börjar bli höst, så där isigt i luften. Jaa, då har man typ 8 månader rusk framför sig... Pessimistiska jag. :P

På eftermiddagspromenaden idag tränade jag på att ha chihuahuorna lösa. Totoro är duktig på inkallning så han är det inga problem med. Inte en chans att han drar iväg när Dollie är med, han måste ju vakta la chiquita. Sedan när Tottisen var kopplad igen var det Dollsans tur att springa runt och busa. Hon var inte så intresserad av att komma direkt på inkallning, utan tyckte att det var mycket roligare att flänga runt. Men hon visste att jag hade godisburken med mig. Matte med godisburken = Matte med power. ^_^

Jag har precis tittat på ett avsnitt av True Blood... Aaaaah jag är fast! Mer, mer!

Här är en bild jag precis gjorde i Photoshop:



God natt!
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

PetLovers ♥ Mobilprylar

2009-08-23 19:20:08
Kolla in dessa söta mobilstraps! Jag har sett ett och annat mobilsmycke för hundälskare, men inte tyckt de varit något speciella. Men de här små färgglada vännerna från mobilprylarnas paradis Strapya-World är helt klart någonting utöver det vanliga.

"Not just a cute cell phone strap! These Pet Lovers items are all hand-made by Nekodon - a unique plastic creator. He loves animal's unique expressions, and creates adorable but unique ones. Take a look, if you love animals, you know the cuteness of them... Pet Lovers well express it."


Chihuahua, pudel, mops, cavalier, schnauzer, shih-tzu, shiba, corgie. Det är bara några få av hundraserna.

Westie, pudel eller mops kanske?

 

Och här var det chihuahuor!



Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Sötnosarna gosar!

2009-08-22 20:47:04
Här kommer ett par bilder i svartvitt på mina toksöta chihuahuor - Totoro och Dollie!


Älsklingarna har dragit ner ett täcke och myser i solen som skiner in.



Dollsan bjuder på en fin pose! Och Totoro var tvungen att se crazy ut.



Totoro älskar att klämma sig in mellan kuddar, täcken... Han blir liksom en burrito!



Totoro är koncentrerad på tuggpinnen, men Dollie flörtar med kameran.

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Biljettlös BE-addict

2009-08-22 17:26:05
Jag deppar lite idag... Coldplay spelar på Stadion ikväll och jag har ingen biljett. Sitter och kollar på Blocket.se hela tiden efter biljetter. Det verkar finnas väldigt många som har extrabiljetter eller som säljer sina. Men jag måste ha rullstolsplats, och jag tror att det måste vara just en sån biljett. Aargh... skulle ha varit ute i god tid... stoopid me.

MEN... :)

Jag har vunnit några auktioner på eBay! Makeup igen. Faktiskt så håller jag på att samla på mig lite nytt makeup, samtidigt som jag slänger allt det gamla. Ehrm... Kanske inte borde erkänna det här, men några av de ögonskuggor jag haft i min samling är minst 10 år - usch jag vet - men just därför. Mitt favvomärke bland mineralsminken är I.D. Bare Escentuals. De nyaste bland mina BE-grejer är en ögonskugga och en blush. Ögonskuggan är en sotig, mörklila Glimpse som heter Black Pearl. Blushern har en kall rosa nyans och heter Beauty. Jag är väldigt nöjd med båda!

*lyssnar på min Coldplay playlist*


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tävling: Körsbärscharm

2009-08-22 15:31:24
Jag tävlar om en fin körsbärscharm hos Spoiled Dog!



Tävlingen avslutas 31 augusti.

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Natursköna Totoro

2009-08-21 19:38:52
Jag hittade en bild på Totoro som jag måste lägga upp - den är så väldigt fin.
Älskar färgerna i bilden. Och visst gör han en himla snygg, klassisk pose?

Fin skruttilutt! :)


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Choc-Chip Cookies 2 die 4!

2009-08-21 16:37:32
Passar bra som fredagsmys!
Eller varje-dag-mys också faktiskt...!


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Ika testar & utvärderar

2009-08-19 17:01:09
Fokus sätter jag här på ansiktsvård. Precis som jag har ni säkert också testat en rejäl mängd olika rengöringskrämer, peelings, toners, hudkrämer och mer där till, av olika märken.

Jag har alltid haft en känslig hy, en blandning av torr och fet. En sån där som blir lätt röd i solen och kan reagera på vissa ansiktskrämer. Det jobbiga tycker jag, är just den här blandhyn. Medans hyn i pannan och runt näsan är fettig, är kinderna och hakan typ fnastorra. Inte så nice. Det känns dessutom lättare att välja en produkt som är för antingen torr eller fet hy. Det hjälper ju till viss del? Produkter för alla hudtyper, blandad hy, torr/känslig, fet hy... Jag brukar nog testa lite av varje.

I ett par månader har jag använt ACO 03 CARE/COVER Moisturising Face Gel som dagkräm. Ibland även på kvällen.
En GULDGRUVA!
Fet, finnig, torr, fnasig - testa den! Mitt ansikte känns svalt och återfuktat hela dagen. Den kan först kännas lite som en klibbig yta - ("Som en fisk",  sa jag) - men den går in.

Utdrag ur beskrivning - från ACO:s hemsida
ACO Moisturising Face Gel (75 ml) är en återfuktande ansiktsgel med mattande partiklar för fet och finnig hy. Med fuktbindande och mjukgörande substanser motverkas fnasighet och andra tecken på torrhet. Innehåller mattande mikropartiklar som absorberar överflödigt fett och lämnar huden matt och silkeslen. Oparfymerad. Gör inte huden blank eftersom den är fettfri. Verkar lätt sammandragande.

Ful förpackning faktiskt, men här spelar insidan roll... Min nya mirakelkräm! Tack snälla söta Wendela för att du tipsade mig.
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

eBay: guide del 3

2009-08-18 17:48:03
Här kommer del 3 i min eBay-guide, och här tänkte jag ge lite tips om hur man filtrerar och får fram relevanta sökresultat och hur man lämnar feedback.

Att göra en fri sökning på eBay kan ge hur många träffar som helst! Om du vet precis, eller på ett ungefär, vad du letar efter finns det smarta sätt att använda för bättre resultat.

Vi tar ett sökexempel! Jag vill hitta en tröja till Totoro.
Ett sök på dog shirt ger mig 14408 träffar. I spalten med kategorier trycker jag genast på Pet Supplies, därefter Dog Supplies, och vidare till Apparel. Det kan finnas något intressant i flera av underkategorierna så jag stannar där. Nu återstår 2503 träffar. Orkar INTE gå igenom alla dessa, så jag funderar på vad jag helst vill ha och inte ha.

Med + och - framför ord i sökfältet filtreras sökningen avsevärt!
Plustecknet framför ett ord ger dig endast de träffar där ordet finns med i titeln. (Vill man även söka i objektbeskrivningen finns en kryssruta under sökfältet.)
Minustecknet framför ett ord tar bort de träffar där ordet förekommer i titeln.
Jag pysslar lite med sökorden och skriver dog shirt -pink -xl -xs -xxs +blue
127 träffar - Mycket lättare att gå igenom!

Ett till sätt som jag brukar ta till är att sortera sökresultaten efter till exempel lägsta pris inklusive frakt till Sverige. Till höger ovanför sökresultaten finns en rullgardinsmeny med sorteringsalternativ. Jag väljer Price + Shipping: lowest first. Land väljer jag i rutan som kommer upp. Nu är träffarna sorterade och jag kan se vad frakten kostar utan att behöva gå in och läsa på varje träff.

Och så var det feedback. Feedback är helt enkelt ett omdöme, som man lämnar som köpare när man har mottagit sitt paket. I sin tur får du feedback av säljaren. På detta sätt bygger man upp sitt omdöme och "förtroende" som användare på eBay. När du lämnar feedback väljer du först antingen Positive, Neutral eller Negative och skriver sedan en kort förklaring. Därefter återstår att sätta betyg - 1 till 5 stjärnor - på hur väl objektbeskrivningen stämde, säljarens kommunikation, tid och pris för frakten.

Det var det! Jag skriver förmodligen flera delar om mer funktioner och tips, eller på efterfrågan såklart! :)
Missade du något? Läs även del 1 och del 2 i min eBay-guide.

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Intermission

2009-08-17 18:12:53
Hej! Gör ett snabbt inlägg här mitt i seg-deg-timmen. Jag tycker alltid att allt går så segt runt den här tiden... Gaah... -_-

Kollar mail, hänger på facebook (den nya besattheten heter "Pirates: Rule the Caribbean"), pillar med Photoshop.

Förra veckan gjorde jag några ändringar i designen och layouten här på min blogg! Jag lade in en högerspalt och flyttade över lite bilder och länkar för att fördela balansen. Jag gillar att kategorierna och arkivet är lättare att komma åt.

Designen gjorde jag egentligen inte så mycket med - ny logga, nya rubriker i menyn, små css-ändringar.

Håller ni med om att det är snyggare så här?? :) Släng hit lite kritik nu då! :P

Slänger in en bild här på mig och min assistent Sara! Vi var på bröllopsfest i slutet av juni, och här bjuder vi på en "posh".


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Nya söta prylar!

2009-08-16 20:54:24
Jag hittat ett par saker igen som var alldeles för gulliga för mig att kunna motstå!

Tikbyxor till Dollie. Ett måste när hon löper. Man kan aldrig riktigt veta om det räcker med att endast hålla Totoro och Dollie isär under löpet, de är listiga de där små...
Har provat de på henne, de passar bra. Gud så gulligt. Liiiite stora, men det gick att dra åt dem lite runt hennes lilla bull-mage. Hihihi... Tyvärr är det svårt att låta bli att fnissa, det ser lite lustigt ut - men väldigt sött! Jag vill verkligen inte att hon ska känna sig generad i dem. Dumma matte. Jag vet att hon vänjer sig, jag känner min lilla gull-bulle! ♥
Tikbyxorna kommer från eBay ($7.99)

Sen har jag köpt två supersupersöta plushies från en japansk onlinebutik. Jag blev helt kär när jag såg dem... ^_^
Nu har de hittat hem till mig, så låt mig presentera "Wasabi-kun" och "Juju-chan". Två otroligt mjuka figurer som föreställer - ja wasabi - och juju, som kommer från manju (ett ångat degknyte med fyllning) vilket är en populär japansk godbit. Mjukisarna kommer från Strapya-World!
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Dollie & Patrik

2009-08-16 14:50:33
0-70a2d7acee716ef02bac0339a48fbd2e.png

Dollie på brorsans arm


Wiiii! Jag testade att mobilblogga!


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tävling: Doggy bag dispenser

2009-08-15 10:49:54
Jag tävlar om en BonTon bajspåsehållare hos PomPom!




Tävlingen avslutas 30:e augusti!

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Om färg, rutigt & Monroe

2009-08-15 10:33:01
Rutig och färgglad - Så kommer hösten troligen att bli. Diadem är också en grej som blir stor igen. Vad tycker ni om rutigt? Safe, klassiskt och trendigt, eller tråkigt och överanvänt??

Kläderna och accessoarerna på bilden kommer från Asia Jam.

Jag läste för övrigt ett par artiklar om en kommande filmatisering om Marilyn Monroes liv, och diskussioner om vem som ska axla rollen som den ikon hon har blivit. Det är ju som väntat väldigt hush hush om detta, men tre namn som nämnts är Scarlett Johansson, Michelle Williams och Kate Hudson. Jag och min systerkom att tänka på flera andra som faktiskt skulle passa i rollen. Till exempel Diane Kruger, Katherine Heigl, och Renee Zellweger. Kan ni komma på någon?

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Prylgalen?

2009-08-12 13:22:16
Här är ett gäng kul prylar från Asia Jam som jag fastnade för. Coolaste och sötaste presentidéerna!


1. Sushi Roll Towel Set ($6.90)
Kan handukar komma i gulligare form än så här?!

2. Aloe & Collagen Protein Mask ($15.90)
Svalkande ansiktsmask, fem st.

3. Lollipop Face Towel Gift ($7.90)
Sött handdukspaket för gottegrisar!

4. Cherry Cake Bath Sponge ($4.90)
Badsvamp som ser god ut!

5. Penguin Lunch Box Belts ($5.90)
De här är ju bara för charmiga!! Supersmart att försegla lunchboxen med.
Presentaskar i 3 delar:

Sweetheart 3-in-1 Gift Box Set
($12.90)

och

Square shaped 3-in-1 Gift Box Set
($9.90)

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Jahapp...

2009-08-11 15:41:15
Skickade min snälla pappa för att svänga förbi SF Bio idag och hämta ut biljetter till förhandsvisningen av den nya Beck-filmen. Men nej... de var slut! De släpptes ju idag?! >_<

Under helgen och igår såg jag ett par filmer. Det blev "The Last House on the Left", "Memory" och "Hangover".

The Last House on the Left - (2009)
Det här är en remake på versionen från 1972 av Wes Craven. Filmen handlar om familjen Collingwood som åker på semester till sitt sommarhus. Dottern Mari råkar hamnar i problem tilsammans med en kompis då de stöter på tre förrymda fångar. De kidnappas och utsätts för brutala övergrepp. Mari lyckas rymma efter en planerad bilkrock, och kidnapparna söker skydd i närmsta hus - Collingwoods hus. Föräldrarna bjuder på gästvänlighet, helt utan aning om vad som har hänt eller vem de gästas av. Inte förrän Mari lyckas finna vägen tillbaka, ordentligt skakad och med livshotande skador...

Jag tycker filmen var fängslande från början till slut. Grymt spännande, känslosam och bra skådespeleri! Väldigt mycket våld, men realistiskt och välskildrat.
Mitt betyg:

Memory - (2006)
Dr. Taylor Briggs (Billy Zane) är i Brasilien och föreläser om olika syndrom som påverkar hjärnan, och blir av misstag utsatt för ett slags substans som gör att han upplever genetiskt nedärvda minnen - som inte tillhör honom. Han måste snabbt pussla ihop dessa minnen och ta reda på sanningen om sin familj innan någon råkar illa ut.

Filmen har en ganska intressant historia, men den hade kunnat presenterats bättre. Tyvärr är skådespeleriet uruselt, vilket gjorde att jag vilje stänga av och byta film vid flera tillfällen. Filmen kändes väldigt "B", och den var otroligt seg i början och i mitten. Trots det höll jag ut. Slutet var förhastat och hafsigt förklarat.
Mitt betyg:

The Hangover - (2009)
Fyra män, varav en som ska gifta sig, drar till Las Vegas för att ha svensexa. Rollerna kan kategoriseras - Vi har "Brudgummen", "Snyggingen", "Torrbollen" och "Dumhuvudet". De tar in på Caesar's Palace lyxsvit och beger sig dumt nog upp på hotelltaket för att skåla. Därefter är allting svart då det visar sig att det var mer än bara champagne i glasen. Brudgummen saknas, och lyxsviten ser ut som ett bombnedslag. De får en bebis på halsen, polisen i hälarna och en arg kines som vill ha tillbaka 80.000 dollar. Men killarna har ingen aning om vad som hände kvällen innan - på världens knäppaste fylla!

Det här är en riktig kul och knasig film, underhållningen är skyhög. Replikerna är klockrena! Känner man för ett gott skratt ska man definitivt se den här!
Mitt betyg:
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Lata dagar i solen

2009-08-10 17:32:27
Nu sitter jag här vid datorn med mina små älsklingar. Vi har fått sol så det räcker för idag. :)
I helgen har vi slappat på uteplatsen, solat lite, och haft siesta i skuggan.

Jag har verkligen blivit besatt av Loka med Fun Light, is och en skiva citron i - Mmm...
Helst en Loka med smak, till exempel Smultron & Citron eller Päron! Med lite Fun Light - den nya sommarsmaken Honeymelon - blir det grymt gott.

Digitalkameran ligger på laddning så jag letade fram några foton på datorn. Här kommer lite blandade bilder på Dollie!






 ~ Dollie, mamma "Wilma" och pappa "Nicky" ~

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Recept: Scones med fullkorn

2009-08-09 18:31:52

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Födelsedagspresenter

2009-08-09 09:40:28
God Morgon!

Jag fick många roliga presenter på min födelsedag, och jag tänkte visa några:

1. Hannari Tofu cell phone stand

2. Bare Escentuals Heal & Conceal brush

3. Lindt Excellance vit och mörk choklad med fyllning

4. Tonari no Totoro cell phone strap

5. Bare Escentuals Soft Focus Eyeshadow brush

6. Bare Escentuals 1 All over face color & 6 ögonskuggor

7. Choklad från Pralinhuset i Stockholm

8. Body Shop Cherry Blossom Diffuser

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tävling: Julias Goodiebag

2009-08-08 14:25:35

Nu pågår en tävling hos Julia Berg där du kan vinna en goodiebag fylld med en massa roliga saker! Reglerna är enkla, var med och tävla du med, tryck HÄRSponsorer för tävlingen är: Pärlsmycken, Bambubutiken, Happystore, Glamouren, Wishdesign, Blingit, Beautifulme, Karin Herzog, Girlstuff, Design Atenga, Frozza, Pay less 4 qualityPuss, Bemi Smycken, Smyckespecialisten.

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Lista

2009-08-07 16:10:00
Jag hittade den här listan hos Cosmo! För fler listor besök cosmopolitan.se!

Nämn något som gjorde dig glad igår: En god vegetarisk sushi.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Låg vaken i sängen.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Tog ett glas Pepsi Max med en citronskiva.
Det sista du sa högt: "Hej Dollsan, sötis." (Till min ena chihuahua)
Det senaste någon sa till dig: "Varsågod".
Vad har du druckit idag: C-vitamin brus, Snabbkaffe, Grönt te "Kusttfägring", Pepsi Max.
Vad var det senaste du åt: Vindruvor.
Vad var det senaste du köpte: L'Oreal Hårfärg.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Mörkblå.
Vad är det för väder hos dig nu: Sol!
Godaste glassmaken: Hasselnöt & Nougat.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja det kan säker hända.
Sover du tungt: Nej jag vaknar lätt.
Drömmer du mardrömmar: Ja då och då, om liknande saker varje gång.
Trivs du med ditt jobb: Ja, det är niiice.
Favoritklädsel: Pösiga knäbyxor, en cool top, benvärmare, nylonstrumpor.
Favoritlåt just nu: "Here Comes the Sun" (Beatles)
Vad ser du om du tittar till höger: Min dator på skrivbordet.
Vad gör dig glad just nu: Det fina vädret.
Vad ska du göra härnäst: Hjälpa till att göra hembakad pizza.
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Ganska slö.
Favoritgodis: M&M's.
Kläder just nu: Korallrosa klänning/top från GinaTricot.
Sommarplaner: Utflykter till slott, picknicks, grilla.
Hur många kuddar sover du med: Eh... 9!
Spelar du något instrument: Nej.
Morgon eller nattmänniska: Hm, natt.
Vad är viktigast för dig: Mina hundar och min familj.
Är du kittlig: Under fötterna!
Snarkar du: Nej, sällan i så fall.
Stjärntecken: Lejon.
Äckligaste insekten: Spindlar, eller fästingar - fy faan!
Längtar du mest efter just nu: Fredagsmys och se en bra skräckis, eller kolla på True Blood.
Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tävling: Skönhetsmix

2009-08-06 14:58:03
Jag är med i tävlingen om de här grejerna:


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Tävling: Max Factor

2009-08-06 14:48:45
Jag är med och tävlar om ett läppglans med tillhörande top coat från MaxFactor.


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

eBay: guide del 2

2009-08-05 19:25:00
Min andra del i eBay-guiden handlar om hur ett köp går igenom. Hur betalar man? Är du ny på det här med onlineshopping från andra länder genom eBay har du säkert en massa frågor och tankar om hur man gör.

I del 1 gav jag lite förberedande information för nya användare. Snurrar det fortfarande bara runt? Förståeligt...  det var ju bara början. ;) Jag ska försöka förklara hur jag lärde mig komma igång, reda ut vanliga frågor, och ge dig lite tips och tricks! Det är faktiskt inte så krångligt.

Det absolut bästa tipset jag kan ge dig på hur du ska hantera dina pengar vid onlineköp är:

PayPal. Ett konto som du skaffar för att kunna genomföra onlinebetalningar. Det kostar ingenting att bli grundmedlem, vilket är det enda du behöver vara. Du lägger över en valfri summa till kontot från din bank. Ditt PayPal-konto och ditt bankkonto är alltså inte detsamma, vilket gör det mycket säkrare än att betala direkt med t. ex. kontokort.

Det enda negativa är att, om du skulle vilja flytta mindre än 499 SEK från PayPal till din bank igen, tar de en liten avgift (7 kr). Över 500 SEK är gratis att överföra. Ingen big deal kanske!? Förresten tar jag inte ut pengarna, utan låter de ligga kvar till just onlineköp.

Men det bästa är att eBay och PayPal går hand i hand, vilket gör det superlätt att betala. Nästan alla säljare, vågar jag påstå, godtar PayPal som betalningssätt. Det står om betalningssätt i alla objektbeskrivningar, så kolla alltid. PayPal fungerar i över 190 länder i världen.

Jag vann en auktion / gjorde ett köp - Nu ska jag betala.
När du har vunnit en budgivning eller gjort ett köp direkt kan du gå till din My eBay sida. Där har du bevakningslistan, en översikt på dina budgivningar m.m. I listan "Won" ser du ditt objekt, slutsumman, säljdatum osv. Länken "Pay Now" tar dig till betalningsprocessen. Det finns flera sätt att komma till betalningsprocessen, och eBay hjälper dig alltid på rätt väg. Dubbelkolla så att ditt namn och din gatuadress stämmer, (infot hämtas från ditt PayPal-konto) så att ditt objekt kan skickas till dig utan problem. När du är klar med varje steg i betalningen får du ett mail med kvitto. Säljaren meddelas och lägger paketet på lådan!


Tänk om jag måste betala tull och moms?? Det är någonting som inte säljaren kan garantera, utan det är upp till Tullverket som tar in ditt paket. Visst, det är en liten risk man får ta, men många gånger tillkommer inga kostnader alls. På Tullverkets hemsida finns ett smart formulär där man kan räkna ut vad kostnaden skulle bli med tull och moms.

Av alla mina eBay-köp har jag varit med om tull EN ENDA gång. Då var det ett stort paket på 2 kg. Det beror nog lite på paketet - storlek, innehåll och värde. "Småsaker" skulle jag inte räkna med att betala tull på, vare sig skrymmande paket eller ej. Följande är några exempel de grejer jag har köpt på eBay och inte behövt betala några extrakostnader för:
  • Olika typer av smink, hårprodukter
  • Hundkläder, halsband, matskålar, säng/koja
  • Nintendo DS-spel
  • Pet Flys transportväska
En del eBay-användare har en så kallad "eBay Store". De driver mer eller mindre ett företag genom att sälja på eBay. Dessa användare har ofta en egen paketering likt företag, som inte direkt skriker "privatperson". Nu säger jag inte att det är så, jag spekulerar lite bara. ;)

Det kan alltså vara värt att shoppa på eBay, även om tull och moms skulle tillkomma. Speciellt med tanke på prisskillnader mellan Sverige och andra länder. Själv blir jag otroligt nöjd när jag hittar någonting jag letat efter som inte ens kostar hälften så mycket som i affärerna här.

Har du en fråga? Skriv gärna en kommentar!

I nästa del: Lämna feedback? Fördjupning i budgivning och sökning.

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

eBay: guide del 1

2009-08-02 17:28:46
Har du funderat på att shoppa på eBay? Du kanske har hört från vänner som har gjort ett och annat köp till ett bra pris. Har du tänkt prova själv, men tycker att det verkar invecklat och är lite osäker på hur ett köp går till från början till slut? Visst - det finns ju också svenska Tradera, men där finns kanske inte just det du letar efter. eBay är ju en enorm köp- och- säljportal, och har medlemmar världen över. Därför kan det också vara så mycket billigare, med tanke på valutaskillnader. Men tänk alltid på att det tillkommer kostnader, såsom frakt.

Vad är då bra att tänka på om man vill köpa någonting på eBay?
Här är några viktiga punkter, och lite tips:

Håll dig uppdaterad på valutakurser.
De vanligaste valutakurserna på eBay är amerikanska dollar USD, och brittiska pund GBP.
Bra länk: www.valuta.se

Det finns två köpsätt på eBay: Auktion och Köp Nu.
Vid Auktion lägger du bud på varan. Du kan direkt lägga ett maxbud, som innebär att du automatiskt bjuder över andra budgivare så länge priset inte övergår ditt maxbud (som du kan höja när du vill).
Vid Köp Nu betalar du varan direkt, och priset är alltid högre än i auktionerna.

Bevakningslistan. När du gör en sökning och hittar flera intressanta träffar kan du lägga dem på din bevakningslista med ett enkelt knapptryck. Ett smart sätt att jämföra priser, lägga till egna noteringar m.m. Listan kan du kolla via My eBay när du är inloggad.

Vem är säljaren? Kolla ALLTID säljarens omdöme. Som eBay-medlem har man ett användarnamn med en siffra inom parentes och betyg i procent.

Detta betyder att användaren har sålt och/eller köpt 150 varor och fått utmärkt omdöme varje gång. Självklart är det alltså bra med säljare som har hög procent! Gå in och läs omdömen. Vad har varit bra - låg fraktkostnad, god kommunikation, snabb frakt? Genom att klicka på användaren kommer du till hans/hennes personliga sida. Ju mer du vet om säljaren, desto bättre.

Frakt. Gå in och läs på objektbeskrivningen för att ta reda på fraktkostnaden. Skickar säljaren internationellt, och vad kostar det till Sverige? Det brukar vara möjligt att lägga till en försäkring, så att du kan övervaka och spåra din vara.

Bilder och beskrivning. Det är viktigt att du läser igenom varans beskrivning. Vad utlovas? Kolla bilderna, är det bra kvalitet? Om du är osäker, ställ en fråga till säljaren eller be om fler bilder. En bra säljare ger alltid bra service.

I nästa del: Betalningssätt? Tull och moms?

Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter
Related Posts with Thumbnails