Intervju: Sandra om smyckesdesign

2010-09-12 19:46:40
Hej på er. Ända sedan jag fick se smyckena på sajten Sunrise Jewellery har jag beundrat Sandras fina smyckesdesign. Jag tyckte det skulle vara kul att veta lite mer om hennes passion, och inte minst hur arbetet går till - från vision till kreation! Därför knåpade jag ihop 10 frågor, och de kommer här:

Vad är historien bakom Sunrise Jewellery?
"Historien är ganska enkel. Det började med att min vän hade gjort ett eget armband, jag blev fascinerad och ville göra detsamma, då jag länge velat ha ett eget Twilight-armband. Någon vecka senare satt jag där vid datorn och laddade upp mina verk! Responsen var så rolig så jag började med försäljning då på min personliga blogg. Efter ett halvår öppnades sedan Sunrise."

Hur länge har du tillverkat egna smycken?
"Första armbandet gjordes för snart ett år sedan, nämligen den 14 september! Och sen dess har det rullat på. ;)"

(Grattis till snart 1 år!) När började du sälja dina kreationer?
"Jag började sälja dem i oktober! Första armbandet till salu var då "Bella and Edward Bracelet" och "Heart with Wings Bracelet"."
Old Clock
Varifrån hämtar du inspiration?
"Oj, från allt. Det kan vara bilder till sådant man ser i affärerna och så klart på internet."

Har du en favorit bland dina kreationer, och vilken?
"Det första armbandet är helt klart en favorit, även "Heart with Wings Bracelet", men gillar även ett av mina senaste "Old Clock" och "A Dream"."

Hur ser en arbetsprocedur ut, från idé till en färdig design?
"Ibland skissar jag, eller skriver upp så jag inte glömmer. Sätter mig och knåpar ihop ett smycke och låter det ligga så i några dagar. Därefter kollar jag på det igen och ser om jag vill ändra något. När det väl är klart fotas det och läggs upp på Sunrise!"
Old Clock Vintage
Vilka material använder du mest?
"Jag använder mig mest av olika metaller, som bl.a. för berlocker är tibetsilver. Kedjor och läder är också uppskattat hos mig. Alla mina smycken är nickelfria. :)"

Har du någon förebild inom smyckesdesign?
"Kanske ingen direkt förebild, men det finns personer som designar på en helt annan nivå än vad jag gör. Vi säger Tomas Sabo och Evfa Attling."

Hur ser ditt drömsmycke ut?
"Mitt drömsmycke är en ring, den ska vara i mörkt silver och ca 1 cm tjock. På den ska det sitta ett hjärta som ska ha vingar. Enkel och hyfsat lätt att fixa tror jag. ;)"

Har du ett mål eller en dröm du skulle vilja uppfylla?
"Mitt största mål är att få respons från någon större smyckedesigner och kanske därefter designa smycken åt olika företag! Vore ascoolt!"

Tack så mycket Sandra, och lycka till!

Tags: , , , ,


Bookmark and Share Pusha Följ med bloglovin' Follow me on Twitter

Kommentarer


Kontakt: Skicka mig ett e-mail!

Jag tar emot designbeställningar. Kika på designsidan!


Anneli

Intressant intervju. Smyckena är verkligen fina.

sandra

tack snälla du<3

Kommentera inlägget här:« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?
Related Posts with Thumbnails