Pepparkaksmuffins med glasyr
2010-01-01
15:47:48

Gott Nytt År! Första inlägget i år - 2010 - blir ett recept på pepparkaksmuffins, de som jag gjorde dagen före julafton. Det blev 12 stycken stora och väldigt smaskiga muffins!
Receptet har jag modifierat lite men det finns på Coops receptsida.

100 g smör eller margarin, rumsvarmt 2½ dl farinsocker 2 st ägg 1½ dl filmjölk 3 dl vetemjöl special 1 msk kanel, malen 1 tsk kryddnejlika, malen 1 tsk ingefära, malen 1 tsk bikarbonat |
Till glasyren: 2 dl philadelphiaost 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 msk pressad apelsin- eller citronsaft 25 g smör eller margarin, rumsvarmt Valfritt strössel till topping |
Gör så här: Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 minuter i ugnen på 200°.
Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren och vispa med elvisp tills den är slät, cirka 5 minuter. Låt muffinsarna svalna ett tag (annars flyter glasyren lätt ut). Fördela glasyren (var sparsam) på de avsvalnade muffinsarna. Strö eventuellt lite strössel över glasyren. Jag valde jordgubbskulor! |

![]() ![]() ![]() ![]() |
Kommentarer
LIENE
sv: Tack för din röst:)
mums, gott!